Vogelkijkwand in Wakkerzeel

natuurpuntScholenblog

blog1

Hans Croon van Vrije Basisschool Wakkerzeel liet ons weten dat hij afgelopen week met zijn peuters al omtrent vogels heeft gewerkt. Niet alleen hebben ze de voedersilo hebben geplaatst, ze maakten bovendien een heuse vogelkijkwand aan het raam. Op de foto kan je een kool- en pimpelmees aan de silo zien.

‘Mijn klas kijkt uit op veel groen en het bos dat aan de andere kant de weide van Rock Werchter raakt,’ vertelt Hans. ‘Onze voederplek is dan ook vogelrijk! Vorig jaar telden we een hele resem vogels, de silo is dan ook om de twee dagen helemaal leeg! Het nestkastje dat je op de foto ook ziet hangen – er hangen er nog meer in onze tuin – wordt ook graag gebruikt door mezen en de peuters vinden het wel prettig om het in- en uitvliegen te volgen. Af en toe zien we een ooievaar overvliegen en stilletjes dromen we om in het landschap achter ons een nestplaats voor hen te installeren. ​’

Vorig jaar deden Hans en de Vrije Basisschool Wakkerzeel ook al mee aan de telling voor scholen. Zij telden 10 koolmezen, 7 pimpelmezen, 5 groenlingen, 2 roodborstjes, 3 vinken, 3 heggenmussen, 3 staartmezen en 2 turkse tortels. Daarnaast zagen ze ook veel gaaien en kauwen in de bomen en struiken rondom.