Vogeltelweek voor Scholen: meer dan 5000 kinderen telden de vogels op de speelplaats.

Van 23 tot 27 januari 2017 organiseerde Natuurpunt de Vogeltelweek voor Scholen. Met meer dan 307 klassen, 4975 enthousiaste leerlingen en 9418 vogels werd het een recordeditie. De kauw was opnieuw de meest getelde vogel op Vlaamse speelplaatsen. De houtduif klom op naar de tweede plaats en de merel sluit verrassend de top 3 af. De definitieve resultaten worden opgenomen in een gedetailleerd verslag.

De volgende Vogeltelweek voor Scholen gaat door van 22 januari tot 26 januari 2018.

Download het lessenpakket

Vertel als volleerd tuinvogelexpert jouw leerlingen over vogels voederen, herkennen, vetbollen maken of hoe je een kijkhut installeert op de speelplaats.

> Download het lespakket

Is je speelplaats vogelklaar?

Gebruik het lessenpakket in de klas, maar trek er zeker ook op uit. Pimp je speelplaats met vetbollen, neem deel aan een activiteit of nodig eens een tuinvogelexpert uit.

> Bekijk de activiteiten voor scholen

Hoe tel je mee?

In de week van 22 januari tot 26 januari 2018 plan je je telling met de leerlingen in. Hoe organiseer je dat juist?

> Ontdek hier hoe je meetelt


Checklist vogelvriendelijk schoolplein

Om veel vogels te kunnen tellen, moet je ze eerst lokken naar je speelplaats. Daarom is het belangrijk dat je speelplaats of schoolplein een aantrekkelijke plek is voor vogels. Verleid ze met allerlei lekkers, veel groen en handige schuilplaatsen.

Maar hoe begin je daar nu precies aan, zo’n vogelvriendelijk schoolplein? Volg deze checklist en maak van jouw speelplaats een heus vogelparadijs!

Download de checklist (A3)

Nog vragen?
Met al jouw vragen over vogels en voederen kan je altijd terecht bij onze tuinvogelexperts.Sarah van Ketnet legt het uit!

Tuinvogels tellen op de speelplaats, hoe werkt dat precies? Ketnetwrapster Sarah Mouhamou legt het uit in dit filmpje.


Activiteiten

Naar aanleiding van het Vogelweekend organiseerde Natuurpunt heel wat activiteiten rond vogels.