Activiteiten voor scholen

Het lessenpakket dat we speciaal voor scholen opstelden, zit boordevol plezier. Je leert hoe je vetbollen maakt, verschillende vogels herkent en mee telt tijdens de Vogeltelweek.

Maar je kan nog meer vogelplezier beleven. Trek eropuit met een tuinvogelexpert (let op: dit is betalend) of schrijf je klas in voor een van onderstaande activiteiten.


Oud-Turnhout 

In de maand januari kunnen scholen in het Landschap De Liereman terecht voor een halve dag “Vogeliere”. De leerlingen maken er via een presentatie op een leuke manier kennis met een aantal vogels van bij ons. Na een korte quiz wordt de opgedane kennis toegepast in het veld. Langs een vogelakkertje wordt er naar de vogelkijktoren gewandeld om door een telescoop naar vogels te speuren. Inhoud en vorm worden aangepast naargelang de leeftijd (van 3de kleuterklas tot 6de middelbaar)

Periode: mogelijk in de maand januari
Locatie: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 43, 2360 Oud-Turnhout
Inschrijven: bc.deliereman@natuurpunt.be


Regio Meerhout, Mol, Geel, Balen en Limburg

Je gaat met de klas op stap met een begeleider van Educatief Natuurbeheer. Hij of zij heeft ervaring met het werken met kinderen. De keuze bestaat uit:
  • Vogeltaarten maken: samen met de klas maken we overheerlijke vogeltaarten, kijken we waar deze het beste geplaatst wordt en welke vogels er rond je school voorkomen. Duur: 2u, kostprijs gratis
  • Nestkastjes bouwen: samen met de leerlingen zetten we een vogelnestje in elkaar. Duur: 2u, kostprijs ongeveer 3 euro per leerling
  • Voedertafel bouwen: een succesvolle telling start met de plaatsing van een voedertafel. Onder begeleiding van een educatieve medewerker bouw je samen met je klas een voedertafel voor vogels. Deze plaatsen we samen met de leerlingen op jullie school. Duur: 2u, kostprijs ongeveer 20 euro per tafel

Periode: 23, 24, 27 januari (o.v.)
Locatie: regio Meerhout, Geel, Mol, Balen en Limburg
Inschrijven: michael.huygen@natuurpunt.be


Regio Limburg

Door vogels te voeren, help je de vogels de winter door! Samen met iemand van Natuurpunt ontdek je hoe je hen het beste helpt én ga je zelf aan de slag. We maken heerlijk gedecoreerde vogeltaarten die niet alleen een lust zijn voor de vogels, maar ook voor het oog! De workshop duurt 2u en is gratis.

Periode: 23/01 en 24/01
Locatie: regio Limburg
Inschrijven: Liselotte Bollen, liselotte.bollen@natuurpunt.be, 0498 827341


Blankenberge

Gidsbeurt op aanvraag rond thema “Vogels tellen”. Tijdens de Vogeltelweek voor Scholen kan je school een wandeling aanvragen, waarbij we gidsen kunnen inzetten die ruime kennis bezitten over vogelsoorten en het tellen van vogels.

Periode: doorlopend
Locatie: regio Blankenberge
Inschrijven: Anneleen Lybeer – anneleen.lybeer@natuurpunt.be – 050-42 90 40


Diksmuide

Gidsbeurt op aanvraag rond thema “Vogels (tellen)”. Voor of tijdens de Vogeltelweek voor scholen kan je school een wandeling aanvragen, waarbij we gidsen kunnen inzetten die ruime kennis bezitten over vogelsoorten en het tellen van vogels.

Periode: 2 laatste weken van januari
Locatie: regio Diksmuide

Op zoek naar nog meer activiteiten van Natuurpunt over vogels? Kijk snel hier!